Basiscursus politiek actief

6 okt 2021

Meer weten over de politiek in Leeuwarden? Doe de gratis cursus politiek actief!

Heb je belangstelling voor politiek of wil je weten hoe je invloed op de politiek kunt hebben dan is de cursus politiek actief misschien wel wat voor jou. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeentepolitiek. Het helpt om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn. De cursus is gratis en is zeker ook geschikt voor mensen met een auditieve, visuele en/of fysieke beperking.

De cursus is gespreid over vijf maandagavonden. De data zijn: 25 oktober en 1, 8, 15 en 22 november. Een cursusavond duur van 19.00 tot 22.00 uur.

Bijeenkomst 1: Introductie en kennismaking (25 oktober 2021)
- hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente?
- politieke partijen en verkiezingen

Bijeenkomst 2: De gemeente (1 november 2021)
- hoe werkt de gemeente?
- de besluitvorming binnen de gemeente en hoe heb ik daar invloed op

Bijeenkomst 3: De gemeenteraad (8 november 2021)
- taken en rollen van de gemeenteraad
- de instrumenten van een raadslid
- speeddaten met gemeenteraadsleden

Bijeenkomst 4: Training overtuigend debatteren (15 november 2021)

Bijeenkomst 5: Raadsvergadering en afsluiting (22 november 2021)
- basiskennis gemeentefinanciën
- bijwonen raadsvergadering
- uitreiking certificaten

Interesse?

Aanmelden kan per mail aan bij de griffie: griffie@leeuwarden.nl of 058-233 2372 o.v.v. Cursus Politiek Actief. Hier kun je ook meer informatie vragen. Het aantal plaatsen voor deelname is beperkt. Wees er snel bij. Vol = vol

Na aanmelding krijg je een formulier toegestuurd met vijf korte vragen om de cursus goed te kunnen afstemmen op jouw wensen.