Brief aan alle inwoners van de gemeente Leeuwarden

24 nov 2021

Open brief aan alle inwoners van gemeente Leeuwarden

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van zondagavond willen wij als Leeuwarder Gemeenteraad van ons laten horen. Als volksvertegenwoordigers zijn wij hierdoor geschokt.

Agressie tegen wie dan ook, maar in het bijzonder tegen politie en andere hulpverleners vinden wij absoluut niet kunnen. De noodkreten van agenten op sociale media raakten ons ten diepste. Zij waren bang, terwijl zij er uit volle overtuiging voor gekozen hebben om ons te beschermen.

Als Leeuwarder gemeenteraad willen wij openlijk deze gebeurtenissen veroordelen. Onze stad en de dorpen moeten veilig zijn voor iedereen. Daar staan wij met z’n allen achter. Wat er zondagavond gebeurde was, zoals onze burgermeester zei, een poging tot doodslag. Wij hopen dat iedereen zich dit realiseert.

Of je nu de dader was of een opruier op de sociale media: je hebt de grens overschreden! Ga in gesprek als je het ergens niet mee eens bent, in plaats van geweld te gebruiken. Dit signaal willen we ook afgeven aan de ouders van deze daders.

Onze steun gaat uit naar iedereen die zondagavond voor zijn leven moest vrezen. Voor iedereen die zich inzet voor onze veiligheid, waarvoor dank. Wij hopen dat de slachtoffers de  juiste hulp krijgen.

Dit nooit weer in Leeuwarden!

De fracties van de gemeenteraad van Leeuwarden,

Namens deze de vice voorzitter,

Julie Bruijnincx