Campagne gemeenteraadsverkiezingen

1 dec 2021

Op woensdag 16 maart 2022 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Alle zittende partijen in de gemeenteraad doen dan mee en zijn inmiddels begonnen met voorbereidingen.

De griffie van de gemeenteraad ondersteunt de partijen bij activiteiten die te maken hebben met opkomstbevordering. Dit zijn lokale activiteiten in aanvulling op de opkomstbevorderende campagne van de Rijksoverheid. Voorbeelden voor een gezamenlijke actie zijn het faciliteren van een verkiezingskrant of stemwijzer of het organiseren van een debatavond. Politiek inhoudelijke activiteiten blijven nadrukkelijk aan de partijen.

Nieuwe Partij?

Mogelijk zijn er politieke partijen die voor de eerste keer mee willen doen aan de verkiezingen in Leeuwarden of eerder hebben meegedaan en niet in de raad zijn gekozen. Deze partijen moeten zich melden bij bureau verkiezingen. De partijen kunnen meedoen met de opkomstbevorderende activiteiten. Voor de opkomstbevorderende campagne kan men zich melden bij de griffie van de gemeenteraad door het sturen van een mail met gegevens van de politieke partij en de contactpersoon (naam, mailadres, mobiel telefoonnummer). De voorbereidingen zijn in gang gezet maar er kan nog aangehaakt worden. Aanmelden liefst voor 20 december.

Meer informatie over de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022 is te lezen op de website van de gemeente.