Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Jongeren en corona

7 apr 2021

De gemeenteraad van Leeuwarden is benieuwd hoe jongeren het afgelopen corona-jaar zijn doorgekomen. Alle beperkende maatregelen die zijn ingesteld om de pandemie te beteugelen, zijn van grote invloed is geweest op het leven van jonge mensen. En we zijn voorlopig niet terug naar een samenleving zonder maatregelen.

De gemeenteraad heeft daarom een enquête uitgezet onder zoveel mogelijk jongeren vanaf 12 jaar. We zijn blij met een respons van meer dan 500 teruggestuurde vragenlijsten. Eén van hen is de winnaar van de verloting van een cadeaubon van € 50,00. Renske Kamminga, studente juridisch-administratieve dienstverlening aan de Friese Poort is de gelukkige.

De resultaten van de enquête worden dezer dagen verzameld en daarna gepubliceerd op deze website en via facebook @gemeenteraadleeuwarden. Van de respondenten hebben ca 175 jongeren aangegeven in te willen gaan op de uitnodiging om met raadsleden in gesprek te gaan. De digitale bijeenkomst is op 14 april en te volgen via de stream van de gemeenteraad.