Gezocht: kinderburgemeester

7 apr 2022

Voor het schooljaar 2022/2023 zoeken we een nieuwe kinderburgemeester. Ben jij dat? Of weet je iemand die het heel leuk zou vinden? Meld je snel bij de griffie.

In een filmpje vertellen Thirza en Zara, die nu kinderburgemeester en loco kinderburgemeester zijn hoe leuk het is en wat je zoal te doen krijgt.

Spelregels:

• Je woont in de gemeente Leeuwarden en zit voor het schooljaar 2022/2023 in groep 7 of 8.
  • Je vindt het leuk om in de belangstelling te staan en durft voor groepen te spreken.
  • Je bent enthousiast en wil opkomen voor de belangen van de kinderen in onze gemeente.

Dit moet jij doen om kans te maken:

• Maak een kort/leuk filmpje van jezelf en geef daarin aan waarom jij denkt dat jij geschikt bent om onze nieuwe kinderburgemeester te worden
  • Stuur de video naar kinderburgemeester@leeuwarden.nl
  • Doe dit voor vrijdag 6 mei 2022

Als we je video hebben ontvangen, krijg je een berichtje als ontvangstbevestiging. Geen bericht gekregen? Neem dan voor de zekerheid even contact op met Miriam Heida (miriam.heida@leeuwarden.nl of 058 – 7512472)

Een jury gaat de filmpjes kijken. Uiterlijk woensdag 25 mei krijg je een mail of je wel of niet door de eerste selectieronde bent gekomen. De volgende ronde is op donderdag 2 juni. De kinderen die door zijn mogen naar het Stadhuis komen. Je gaat dan met de andere kandidaten in debat en samen spreek je ook kort met de burgemeester. Dezelfde dag maken we bekend wie is gekozen als nieuwe kinderburgemeester en loco kinderburgemeester van onze gemeente.

Geef je snel op, want het is echt superleuk!