Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Lion Stadhuis

Nieuw: de actualiteit

Publicatiedatum: 
15 sep 2021

Het Politiek Podium heeft een nieuw onderdeel: de actualiteit.

In de actualiteit kunnen raadsleden en fractie assistenten actuele politieke onderwerpen aan de orde stellen. Dit doen ze door het stellen van vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De leden van het college kunnen van hun kant informatie en mededelingen geven over onderwerpen die op dat moment actueel zijn.

De spelregels zijn: 

De rubriek de actualiteit staat één keer in de drie weken op de agenda. Het duur maximaal een klokuur. Als er geen onderwerpen zijn om te bespreken gaat het niet door. De vragen die de raad wil stellen moeten vooraf gemeld worden, zo heeft het college even tijd om een antwoord voor te bereiden. Als er door het college mededelingen zijn, dan moet dat ook vooraf gemeld worden aan de raad. De onderwerpen die besproken worden staan vantevoren in het raadsinformatiesysteem iBabs.