PALGroenLinks vragen over nieuwbouw autostalling Averkampstraat beantwoord

11 feb 2016

De fractie van PALGroenLinks constateert dat er in de Averkampstraat een autostallingsruimte is gebouwd. Naar de mening van de fractie is dit geen degelijk bouwwerk en voldoet het niet aan redelijke eisen van welstand.

Vragen

Volgens PALGroenLinks vertoont de gevel nu al voegscheuren en is die uitgevoerd in een armoedig stenig materiaal dat niet past in de omgeving. In pdf schriftelijke vragen (PDF, 3.04 MB) aan het college van burgemeester en wethouders wil de fractie onder meer weten waarom het college is afgeweken van het advies van de welstandscommissie en of het bouwwerk wel voldoet aan de afgegeven omgevingsvergunning.

Antwoord

In het pdf antwoord (PDF, 32.32 KB) zegt het college onder meer dat is afgeweken van het welstandsadvies op basis van de overwegingen die vermeld zijn in de omgevingsvergunning. Het college noemt de uitvoering van het bouwplan teleurstellend vanwege met name het lage afwerkingsniveau en voldoet het niet aan redelijke eisen van welstand en er is niet overeenkomstig de vergunning gebouwd. Het college gaat de initiatiefnemer aanschrijven.