Politiek Podium 20 september

20 sep 2021

Maandag 20 september start de vergadering van de raad met het nieuwe programma onderdeel: de actualiteit. In de actualiteit kunnen raadsleden en fractie assistenten actuele politieke onderwerpen aan de orde stellen. Dit doen ze door het stellen van vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De leden van het college kunnen van hun kant informatie en mededelingen geven over onderwerpen die op dat moment actueel zijn. 20 september komen vier onderwerpen aan de orde: pand Pasteurweg 1, weg Jorwerd-Baard, handhaven coronapas en stenen Nieuwestad.

De vergadering gaat verder met een drietal informerende bijeenkomsten. De raad wordt geïnformeerd en kan vragen stellen over: herstructureren woningbouw Nijdjipstrjitte e.o. in Grou, bewonersbedrijf Heechterp Schieringen en Friese visie jeugdhulp. Tot slot volgt een richtinggevend debat over de omgevingswet.

Zoals iedere week staat ook nu alle informatie in het raadsinformatiesysteem iBabs. Hier kunt u ook de link naar de stream vinden om de vergadering live te volgen.