Politiek Podium 27 januari

26 jan 2021

Woensdag 27 januari staat een besluitvormende raadsvergadering gepland. De avond begint al om 19.00 uur met een gevarieerde agenda. Na een aantal hamerstukken gaat de raad spreken over een aantal onderwerpen voordat besluiten worden genomen. Ook staan er moties dierenwelzijn en evenementenbeleid-duurzaamheid op de agenda. Op initiatief van de Partij voor de Dieren en Gemeentebelangen is een motie ingediend die het college opdraagt in de loop van 2021 te komen met een nota dierenwelzijn. Aansluitend spreekt de raad zich uit over een motie die is ingediend door de partijen GroenLinks, PvdA, GBLeeuwarden, CDA, D66, PvdD en CU die het college vraagt om in het evenementenbeleid een paragraaf over duurzaamheid op te nemen. Tot slot is er een verzoek om interpellatie ingediend door de partijen GroenLinks en Gemeentebelangen. Onderwerp van gesprek is hierbij het beleid van het college aangaande 'boodschappen en bijstand' dat al in veel gemeenten tot discussie heeft geleid.