Bent u van plan naar het Gemeentehuis te komen? Lees dan eerst de voorwaarden en regels op de pagina ‘Openingstijden en diensten in Coronatijd’. Burgerzaken werkt bijvoorbeeld alleen nog maar op afspraak.

Raadsleden en jongeren over corona

9 apr 2021

Jongeren delen zorgen over mentale gezondheid met de gemeenteraad

Meer dan 500 jongeren hebben de vragenlijst ‘Jongeren in Coronatijd’ ingevuld die de gemeenteraad heeft verspreid. Zij geven in hun reacties heel veel zorgen door aan de raadsleden. Opvallend vaak gaat het daarbij over de mentale gezondheid van de jeugd.

Woensdagavond 14 april gaat de raad online in gesprek met ca 100 jongeren die zich daarvoor hebben aangemeld. Vanaf 19.30 uur start de meeting met de jongeren. De plenaire delen worden uitgezonden via stream en facebook van de gemeenteraad.

Het merendeel van de jongeren geeft aan dat vooral hun sociale contacten te lijden hebben gehad onder de beperkingen van het afgelopen jaar. Uit de antwoorden blijkt dat jongeren juist het ontmoeten van vrienden en nieuwe vrienden maken heel belangrijk vinden. Men heeft grote behoefte aan het opengaan van de scholen.

Uit de reacties spreekt een grote betrokkenheid van de respondenten. Meermaals wordt begrip gevraagd voor de lastige situatie waarin zij zich door Corona bevinden, zoals deze jongere het verwoordt: “Of hier iets aan gedaan kan worden weet ik niet, maar het is wel belangrijk dat mensen zich er bewust van zijn dat jongeren niet alleen zeuren over de situatie omdat we niet meer kunnen feesten.”

Jongeren roepen de raad op om creatief te zijn: “Zie het als een spannende uitdaging om te kijken hoe bepaalde dingen wel weer kunnen!”

Raadsleden zien uit naar het gesprek met de jongeren en hopen dat ze hen op één of andere manier tot steun kunnen zijn. Alle informatie is te lezen in het raadsinformatiesysteem iBabs.