Uw inbreng voor de StemWijzer gevraagd

9 dec 2021

Welk onderwerp mag er niet ontbreken in de StemWijzer voor de gemeente Leeuwarden?

Uw inbreng telt mee bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 16 maart 2022. Via de website kunt u aangeven welk onderwerp er volgens u als inwoner van de gemeente Leeuwarden een plek moet krijgen in de StemWijzer.

De StemWijzer geeft inzicht in welke onderwerpen er spelen bij de verkiezingen en hoe de politieke partijen hierover denken. Kiezers kunnen hun antwoorden vergelijken met die van de partijen en zo zien met welke partij de meeste overeenkomst is.

De politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen en bespreken in een workshop welke onderwerpen er volgens hen in de StemWijzer moeten komen. Deze worden vertaald in stellingen. Uiteindelijk bestaat de StemWijzer uit 25 – 30 stellingen.

Uw inbreng wordt hierbij zeker op prijs gesteld. U kunt tot en met zondag 19 december meedoen via de bovengenoemde website.