Verkiezingen 2022: opkomstbevordering

15 jul 2021

Volgend jaar 16 maart zijn de verkiezingen voor leden van de gemeenteraad. Zittende politieke partijen zijn begonnen met voorbereidingen. Mogelijk zijn er politieke partijen die voor de eerste keer mee willen doen aan de verkiezingen in Leeuwarden.

De griffie van de gemeenteraad ondersteunt de partijen bij activiteiten die te maken hebben met opkomstbevordering. Dit zijn lokale activiteiten in aanvulling op de opkomstbevorderende campagne van de Rijksoverheid. Voorbeelden voor een gezamenlijke actie zijn het faciliteren van een verkiezingskrant of stemwijzer of het organiseren van een debatavond. Nadrukkelijk blijven inhoudelijk politieke activiteiten aan de partijen.

De zittende partijen zijn benaderd. Met vertegenwoordigers van deze groep bespreken we na de zomer waar en hoe er gezamenlijk opgetrokken kan worden. Nieuwe partijen die al zeker weten mee te willen doen met de verkiezingen in 2022 kunnen zich melden bij de griffie. Een vertegenwoordiger wordt dan eveneens uitgenodigd voor het gezamenlijk overleg. Melding kan gedaan worden door een mail te sturen aan ">griffie@leeuwarden.nl met vermelding van gegevens van de politieke partij en de contactperoon (naam, mailadres, mobiel telefoonnummer). De mail ontvangen we graag uiterlijk medio augustus. Later aanhaken kan ook. We bespreken op dat moment de stand van zaken en mogelijkheden.