Vragen Verenigd Links over benoemingen Caparis beantwoord

16 feb 2016

De fractie van Verenigd Links heeft begrepen dat er een lastige situatie is ontstaan in de verhoudingen tussen de Raad van Commissarisen, de Algemene vergadering van Aandeelhouders en de OR/MR van Caparis rondom benoemingen.

Samen optrekken

De ontstane situatie zou zijn ontstaan omdat OR en de Raad van Commissarisen (RvC) niet samen optrekken als het gaat om benoemingen. Dit is aanleiding voor het stellen van een aantal pdf schriftelijke vragen (PDF, 21.23 KB) aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie van Verenigd Links wil onder meer weten hoe het college denkt over het, zoals de fractie het noemt, uitsluiten van de OR bij benoemingen.

Antwoord

In zijn pdf antwoord (PDF, 59.64 KB) zegt het college het jammer te vinden dat de OR van Caparis geen politief advies heeft uitgebracht omtrent de benoeming van de algemeen directeur. Het college heeft vertrouwen in de benoemde algemeen directeur. Het benoemen van kanidaten voor de post van algemeen directeur is een aangelegenheid van de Raad van Commissarissen, het college wil zich daar niet in mengen.