Vragen VerenigdLinks, Gemeentebelangen, PALGroenlinks, Christen Unie, PvdA over thuiszorg

10 mrt 2016

Leeuwarden is één van de gemeenten in Friesland die het laagste uurtarief voor zorgaanbieders met eigen personeel betaalt. De partijen Verenigd Links, Gemeentebelangen, PALGroenLinks, Christen Unie en PvdA vinden dat goede huishoudelijke hulp voor cliënten, normale arbeidsvoorwaarden voor medewerkers en een fatsoenlijk tarief samen moeten gaan.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag Thuiszorgondersteuning

De partijen vinden dat deze code het uitgangspunt moet zijn bij de inkoop van huishoudelijke hulp door de gemeente. De partijen stellen een aantal pdf schriftelijke vragen (PDF, 108.57 KB) aan het college van burgemeester en wethouders. Zo willen zij weten of het college bereid is de Code toe te passen en wat daar dan de financiële consequenties van zijn. De partijen willen ook weten hoe groot het deel van de huishoudelijke hulp is dat wordt uitgevoerd door medewerkers van zorgaanbieders en hoe groot het deel dat wordt uitgevoerd door alfahulpen.