VVD vragen over Citydeal klimaatbestendige steden

10 mrt 2016

Op 9 maart ondertekenden negen publieke partners met zeven (semi)private samenwerkingspartners de zogenaamde City Klimaat adaptatie. In deze City deal staat water (waermanagement en waterveiligheid) centraaal. De gemeente Leeuwarden, maar ook Wetsus, ontbreken in deze City deal.

Alsnog aanmelden

De fractie van de VVD is bevreemd over het ontbreken van Leeuwarden en Wetsus bij de City deal en stelt daarover een aantal pdf schriftelijke vragen (PDF, 127.87 KB) aan het college. De fractie wil onder meer weten of het college op de hoogte is van deze City deal en waarom onze gemeente ondanks dat we Sity of Watertechnology zijn niet meedoet. De fractie vraagt waarom ook Wetsus ontbreekt. De fractie vraagt het college ook of de gemeente zich alsnog wil aanmelden bij de Citydeal.